top3.jpg

A Hipertónia Világszervezet kezdeményezésére nevezték ki május 17-ét a magasvérnyomás világnapjának. Ez az a nap, amely szól arról, hogy milyen veszélyeket jelent a nem diagnosztizált, kezeletlen állapot, hogy miért és hogyan lehet megelőzni a kialakulását, és ha már kialakult, hogyan lehet kezelni. 

lemonIlyenkor a gyógyszeres, hivatalos javaslatok kerülnek előtérbe, ami adott esetben persze szükségszerű, akár életmentő is lehet. De hosszú távon a gyógyszeres kezelés biztonsággal kiegészíthető, vagy bizonyos esetekben akár el is hagyható (szigorúan orvosi konzultációt eredményeképp!) illetve az adagok csökkenthetők.

A hipertónia évente több millió életet követel világszerte a belőle kialakuló súlyos betegségek miatt. Sajnos Magyarországon már népbetegségnek számít és nem csak az idősebb korosztályt érinti, hanem sajnálatos módon egyre több fiatalt is. 


A "néma gyilkos" - így is nevezik, mivel nagyon sok esetben nincsenek tünetei, viszont mire kiderül, addigra súlyos szövödmények alakulhatnak ki, melyeknek a kezelése akár már késői is lehet...

Ha meghallod a citrom nevét, bevillan egy pohár limonádé, egy három gombócos fagyi, vagy egy szelet finom torta. Ugyanakkor kevésbé látsz lelki szemeid előtt egy háziasszonyt, aki a citrom illóolajának erejével segít éppen egy torokfájást enyhíteni, letakarítja a konyhapultot vagy épp a nappali levegőjét fertőtleníti.

lemonPedig a citrom egy igazi jolly joker, a világon ebből az illóolajból fogy a legtöbb!

Minden helyzetben szeretjük, de most különösen kiemelt szerepet kap, hiszen “nyakunkon a járvány”. Olcsó, egyszerűen használható, mindenki számára elérhető megoldás a prevencióban, ha nincs más fertőtlenítő kéznél, a citrom tökéletes megoldás. 

Részletesebb leírást olvashatsz a citromról A világ olajai menüpontban. 

Napod nagy részét otthon töltöd? Körülötted ugrálnak a gyermekeid?

Jóval kevesebb nyavalyát kaptok el, ha a nappaliban, a gyerekszobában egy diffúzorból, kellemes, nyugtató fények mellett áramlik a citromos pára, hiszen akár fél óra alatt fertőtleníti a levegőt.

termeszeterejeEszembe jutott az Igazából szerelem című film mára ikonikussá vált betétdala, a "Christmas Is All Around"... csak egy kicsit átírtam az elejét:

"I feel it in my fingers (Az ujjaimban érzem)
 I feel it in my toes (A lábujjaimban érzem)
 Nature is all around me (Körülvesz a Természet)
 And so the felling grows (És növekszik az érzés) 
 It's written in the wind (Meg van írva a szélben)
 It's everywhere I go (Mindenhol ott van, amerre csak megyek)
 So, if you really love Nature (Nos, ha igazán szereted a Természetet)
 C'mon and let it flow..." (Gyerünk, engedd áramlani!) 

Ha nagyon távolról szemléljük magunkat, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy még mi, városlakók is a természetben élünk. Hiszen a természet előbb létezett, mint a városok. Szóval, ha az autóban utazva azt látod, hogy átmegy előtted egy szarvas az úton, jusson eszedbe: nem a szarvas megy át az úton - az út megy át az erdőn! Mindig elképedve nézem azokat, akik meggondolatlanul szemetelnek, gyújtogatnak az erdőkben, a mezőkön és megtépázzák mindazt a kincset, amelyet a Föld ad nekünk. Igen, a természet körbevesz és az illóolajok révén tálcán kínálja a lehetőséget, hogy egy darabkáját Te is beépíthesd mindennapi életedbe.

Az a pár csepp tökéletes illóolaj, amit megillatolsz, amit a tarkódra kensz, amit a fürdővizedbe keversz, amivel megtöltöd lakásod, autód, irodád  levegőjét - mind egy önálló történet. Az Olajok Világában történeteket fogsz olvasni.
Arról, hogy mit is tud egy fa, egy bokor, egy virág.
Arról, hogyan, milyen módokon nyerik ki az értékes illóolajokat és mi mindenen mennek keresztül, mire nálad kötnek ki.
Arról, hogy miért, hogyan alakult ki az aromaterápia és arról, hogy mi mindenben, és milyen módokon lehet segítségedre az alkalmazása.
És történeteket, melyeket a élet írt a természet főszereplésével.

Az Olajok Világa mostantól folyamatosan bővül érdekes bejegyzésekkel, érdemes lesz sűrűn látogatni. Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról,  akkor iratkozz fel hírleveleinkre, így biztosan az elsők között értesülsz a friss feltöltésekről. Tarts velünk! 

 
Tetszett?

Van ott több is, ahonnan ez jött!

Értesülj új tartalmainkról és gyűjtsd be exkluzív,

csak levelezőlistánkon elérhető írásainkat!

Nem akarok lemaradni!

Kérem a hírleveleket és a marketing anyagokat!

Elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatót


Kérdésed merült fel?  Lentebb megírhatod nekünk vagy tedd fel most!
Használd élő chat funkciónkat!chat

Megtapasztalnád magadon a terápiás tisztaságú esszenciális olaj erejét?
Biztosítsd részvételedet
illatélményeink egyikén!

classcsajok2

Kapcsolatfelvétel

Felmerült kérdéseidet itt fogalmazhatod meg felénk:

© 2020 Ekvilibro Szolgáltató Szövetkezet. All Rights Reserved.