top3.jpg

MÁJUS 17 - A magas vérnyomás világnapja

A Hipertónia Világszervezet kezdeményezésére nevezték ki május 17-ét a magasvérnyomás világnapjának. Ez az a nap, amely szól arról, hogy milyen veszélyeket jelent a nem diagnosztizált, kezeletlen állapot, hogy miért és hogyan lehet megelőzni a kialakulását, és ha már kialakult, hogyan lehet kezelni. 

lemonIlyenkor a gyógyszeres, hivatalos javaslatok kerülnek előtérbe, ami adott esetben persze szükségszerű, akár életmentő is lehet. De hosszú távon a gyógyszeres kezelés biztonsággal kiegészíthető, vagy bizonyos esetekben akár el is hagyható (szigorúan orvosi konzultációt eredményeképp!) illetve az adagok csökkenthetők.

A hipertónia évente több millió életet követel világszerte a belőle kialakuló súlyos betegségek miatt. Sajnos Magyarországon már népbetegségnek számít és nem csak az idősebb korosztályt érinti, hanem sajnálatos módon egyre több fiatalt is. 


A "néma gyilkos" - így is nevezik, mivel nagyon sok esetben nincsenek tünetei, viszont mire kiderül, addigra súlyos szövödmények alakulhatnak ki, melyeknek a kezelése akár már késői is lehet...

Érdemes pár havonta (bizonyos életkor felett sűrűbben) beiktatni egy mérést, akár a nagyi vérnyomásmérőjét kölcsönkérve, de nem nagy befektetés otthonra egy saját mérőeszköz. Amennyiben az alábbi tüneteket tapasztalod magadon, vagy máson, azonnal mérjetek, mert ezeket már a súlyosan emelkedett vérnyomás is okozhatja:

  • Rossz közérzet, fáradtság érzet
  • Szédülés, egyensúlyi zavarok
  • Fejfájás (halánték, tarkó)
  • Szívdobogás érzet

Van egy rossz és egy jó hírünk!

Rossz hír: A magas vérnyomás kialakulásáért a legtöbb esetben mi magunk vagyunk a felelősek, helytelen életmódunkból adódóan (nem megfelelő táplálkozás, mozgáshiány, túlsúly, stressz, dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás).

Jó hír: A magas vérnyomás kialakulásáért a legtöbb esetben mi magunk vagyunk a felelősek, de tehetünk ellene (megfelelő táplálkozás, rendszeres mozgás, fogyás, stresszcsökkentés, dohányzás elhagyása, alkoholfogyasztás mérséklése).

A vérnyomás természetes módon való csökkentésében segítségünkre van elsősorban a Majoranna és az Ilang Ilang tiszta illóolaja, de hatásos lehet még a Levendula, EukaliptuszZeller mag, Petitgrain, MuskotályzsályaSzegfűszeg.

Amire pedig minden magas vérnyomással küzdőnek figyelnie és lehetőség szerint kerülnie kell, azok a Bazsalikom, BorsmentaKakukkfű és Rozmaring illóolajok, melyek mind vérnyomás emelő hatásúak.

A Citrom illóolaja most is jolly joker, az egyensúlyra törekszik. Így szükségszerűen vagy csökkenti, vagy emeli a vérnyomást. 

 
Tetszett?

Van ott több is, ahonnan ez jött!

Értesülj új tartalmainkról és gyűjtsd be exkluzív,

csak levelezőlistánkon elérhető írásainkat!

Nem akarok lemaradni!

Kérem a hírleveleket és a marketing anyagokat!

Elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatót


Kérdésed merült fel?  Lentebb megírhatod nekünk vagy tedd fel most!
Használd élő chat funkciónkat!chat

Megtapasztalnád magadon a terápiás tisztaságú esszenciális olaj erejét?
Biztosítsd részvételedet
illatélményeink egyikén!

classcsajok2

Kapcsolatfelvétel

Felmerült kérdéseidet itt fogalmazhatod meg felénk:

© 2020 Ekvilibro Szolgáltató Szövetkezet. All Rights Reserved.